babyshower

Babygebaren voor professionals

Steeds meer kinderdagverblijven en gastouders specialiseren zich om een stimulerende, gezonde en veilige omgeving te bieden voor kinderen. Daarnaast is er veel aandacht voor het stimuleren van de ontwikkeling van het kind.  Het gebruik van babygebaren sluit hier perfect bij aan. Bovendien is het een unieke dienst die het kinderdagverblijf of gastouder aan kan bieden.

Door Beidehandjes Gebaren een workshop aan te laten bieden aan pedagogisch medewerkers of gastouders leren zij eenvoudige gebaren te gebruiken bij dagelijkse situaties. Dit helpt frustraties verminderen en zorgt ervoor dat de pedagogisch medewerkers of gastouders, de kinderen én de kinderen onderling elkaar nog beter gaan begrijpen.

Een kind zal door gebaren te gebruiken al sneller kunnen vragen om een stuk fruit of aangeven dat het dorst heeft. Maar het kind kan met gebaren ook aangeven dat het moe is en graag wil slapen of dat het zijn beer kwijt is. Gebaren helpen pedagogisch medewerkers of gastouders effectiever te reageren op de behoefte van kinderen, omdat het kind beter kan aangeven wat hij wil. Het zorgt ervoor dat het kind zich gehoord voelt.

Het aanbod van Beidehandjes Gebaren is maatwerk en kan dus op iedere organisatie aangepast worden. Samen met de opdrachtgever wordt een inspirerend programma samengesteld dat past bij de organisatiedoelstelling.

Wilt u de pedagogisch medewerkers van uw kinderdagverblijf of de gastouders van uw gastouderbureau bijscholen in het gebruik van babygebaren? Neem dan vrijblijvend contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.